Borås Konstmuseum

Borås Konstmuseum är känt för sina nationella och internationella utställningar samt för sin stora samling av svensk samtida konst där rörlig bild utgör ett profilområde. 

Museet består av tre våningar uppdelade i flera utställningsytor. Här kan du ta del av aktuell samtidskonst, fördjupa dig i Lars Tunbjörks gedigna fotoarv som har ett eget projektrum på museet och prova på eget skapande i vår ateljé.

Borås Konstmuseum ansvarar också för stadens offentliga konst och har arrangerat Borås internationella skulpturbiennal mellan år 2008–2018. Från och med år 2021 kommer biennalen utvecklas ytterligare och omfatta flera former av konstnärliga uttryck och samtidigt skifta benämning till Borås Art Biennial.

Borås Konstmuseum har genom sitt mångåriga engagemang för film- och videokonst uppdrag från Västra Götalandsregionen att samla, vårda och visa rörlig bild. Ett uppdrag vi förvaltar genom att visa videokonst på museet och genom att ta aktiv del i den rörliga bildens utveckling och möjligheter på museiområdet.

Adress:

P A Halls terrass

Visa telefonnummer

Öppettider

Måndag: Stängt 
Tisdag–Söndag: 12.00–16 .00

Visningar:
Tisdag och Torsdag: 12.30
Lördag och Söndag: 14.00

Alltid fri entré