Veckans recept tips!

Stekt ris med kyckling och shiitake

Ingridienser
400 g kyckling, strimlad 3 dl ris, kokt 1 röd chili 6 klyftor vitlök 200 g shiitakesvamp 100 g bananschalottenlök 100 g vitkål 4 msk hoisinsås 2 msk färsk ingefära, finriven 1 dl rostad lök salt 1 kruka koriander

Gör så här
Om du inte har färdigkokt ris, koka 1,5 dl ris och låt det svalna. Skär sedan upp alla ingredienser i mindre bitar, kyckling, chili, vitlök, lök och kål. Ta bort stammen på svampen och skiva den sedan, stammen passar inte här men är god i t ex soppor eller grytor. Stek sedan på hög temperatur i en stekpanna, se till att allt får stekyta, använd gärna två stekpannor om ni lagar mycket mat. Börja steka kyckling, fortsätt med chili och lök, sedan svamp och kål. Stek tills det har mjuknat och fått färg. Tillsätt riset och blanda runt. Fortsätt med hoisonsås och dra av från värmen. Riv över ingefära och lägg upp på tallrik. Toppa med rostad lök och koriander.